Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Educació del segle XXIAprenentatge, Aula, AcompanyamentAula:      Saber ser      Saber fer       saber
Saber i saber fer       Motivar a pensar       “Si coneixem , és perquè podem pensar.       Recordem el ...
Com? Currículum Bimodal (Pere Marquès)            SABER           SABER FER             ...
Els treballs per projectes:   mobilitzen, estimulen i fan pensar        reforcen les competènciespermeten emergir...
Habilitats i competències       per al segle XXI:                   Requereixen   Segons Alfon...
Crear            Imaginar                            expressar        Llegi...
SABER SERVISIÓ INTEGRALDE L’ALUMNE         DESCOBRIR      ESCOLLIR         “Qui sóc”      “Què...
DESCOBRIR
ESCOLLIR      Puc prendre       millors       decisions .      Sóc més lliure      Puc gestio...
CONVIURE I            Gestió de lesCONSTRUIR        xarxes de            relacions.     ...
L’espai físic: aula, o tallersi laboratoris (Francesco Tonucci)?          L’escola com una           ...
AVALUACIÓ          L’avaluació és el motor de                 l’aprenentatge.Ensenyar, aprendre ...
Petits canvis poderosos:                   Microtutories a l’aula:Expressions facilitadores del docent ...
Petits espais de temps en els canvis de tasca a l’aula pera: Poder respirar tranquil.lament. Fer algun exercici de Kines...
EL NOU DOCENT-TUTOR:Un entrenador?         Reforça per  Facilitador: no          avançar.    és la f...
L’AULA: PETITA COMUNITATD’APRENENTATGE (Pere Pujolàs)                 Grups               ...
CANVIS NO TAN PETITSHORARIS I CALENDARI:     ECOLOGIA I SOSTENIBILITAT!         Horaris ecològics i     ...
És important crear                          adhesió a les famílies LES FAMÍLIES : L’ ALIANÇA NE...
LA COMUNITAT ESCOLAR: Una xarxa dinàmica i connectada               Món              econòmic ...
EL SENTIT DE LA DOCÈNCIA: UNA REFLEXIÓ INEL.LUDIBLE                                    ...
Gràcies!
Construir l'aula del futur
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2

Share

Construir l'aula del futur

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Construir l'aula del futur

 1. 1. Educació del segle XXIAprenentatge, Aula, AcompanyamentAula: Saber ser Saber fer saber
 2. 2. Saber i saber fer Motivar a pensar “Si coneixem , és perquè podem pensar. Recordem el que pensem. Per aprendre hem de recordar.” Daniel Willingham.“Hem de fer bons aprenents més que bons estudiants icuidar l’experiència de l’aprendre” J. A. Marina “ Mhe proposat de fer homes bons; si a més els faig forts millor; i si al capdavall em surten savis, millor encara” Dr. Estalella Graells.
 3. 3. Com? Currículum Bimodal (Pere Marquès) SABER SABER FER  Aprenentatge basat en problemes (PBL). Qüestions , fets i conceptes a  Treball per Projectes memoritzar de manera  Aprenentatge Servei comprensiva i reconstructiva . Elsconeixements els hem de treballar Posar reptes, FER PREGUNTES amb la (Enric Roca), no donar cap MEMÒRIA CEREBRAL (Pere procediment per sabut. Tots Marquès) s’aprenen i s’entrenen. Amb la MEMÒRIA Amb estratègies de AUXILIAR: TIC, els seus reforç positiu: Apunts propis, útils, apunts, tablets apadrinar conceptes, es prenen decisions personalitzades fer presentacions, sobre què és i què no etc. és important i ho relacionen amb el que ja tenen a la seva memòria.
 4. 4. Els treballs per projectes: mobilitzen, estimulen i fan pensar reforcen les competènciespermeten emergir les intel.ligènciesmúltiples Inciten! Deixen experimentar!
 5. 5. Habilitats i competències per al segle XXI: Requereixen Segons Alfons Cornellà: aprenentatge Pensament Adaptatiu integratiu: Poder creuar coneixements Capacitat de gestionar i combinar-los. Connectar matèries coneixements. Competència intercultural Competència digital Multidocència? (Enric Roca)
 6. 6. Crear Imaginar expressar Llegir escriure Les habilitats i competències volen entrenamentEmprendre-iniciar investigar argumentar exposardescriure parlar observar
 7. 7. SABER SERVISIÓ INTEGRALDE L’ALUMNE DESCOBRIR ESCOLLIR “Qui sóc” “Què vull” CONVIURE I CONSTRUIR. JUNTS SOM MÉS “Jo i els altres”
 8. 8. DESCOBRIR
 9. 9. ESCOLLIR Puc prendre millors decisions . Sóc més lliure Puc gestionar les emocions. Em responsabilitzo. Autoregulació Em reconec i m’estimo Em conec
 10. 10. CONVIURE I Gestió de lesCONSTRUIR xarxes de relacions. Coresponsa- bilitat. Empatia i Resiliència VALORS assertivitat COL.LECTIUS: SOLIDARITAT, SERVEI, COMPROMÍS Gestió de conflictes. Impacte/ Treball preventiu, mediació. influència
 11. 11. L’espai físic: aula, o tallersi laboratoris (Francesco Tonucci)? L’escola com una vil.la Romana: Un pati central quadrat distribueix les estances o tallers marcats pels eixos nord- sud/est-oest
 12. 12. AVALUACIÓ L’avaluació és el motor de l’aprenentatge.Ensenyar, aprendre i avaluar són un únic procés.Mesurar el que l’alumne sap, més que el que no sap.Hem de generar talent a les escoles. El talent es troba al finaldel procés d’aprenentatge. Avaluar aquest procés evolutiu COM Avaluació contínua i Autoavaluació: Coavaluació: sumativa: caràcter reflexió sobre el avaluació entre regulador i formatiu. propi aprenentatge iguals: feedback (Rúbriques).
 13. 13. Petits canvis poderosos: Microtutories a l’aula:Expressions facilitadores del docent a l’aula: Professors d’aula que “Com et puc ajudar” “apadrinen” un grup petit de quatre o cinc “Som un equip” alumnes (grup natural). Busquen el Estableixen una relació benestar de confiança i el tutor els “Moltes gràcies” per millorar acompanya i orienta de l’aprendre. “La paraula més manera personalitzada. important: TU” Pot ser un suport inestimable per al tutor“La menys important: JO” d’aula. PROGRAMA “ESCOLTA’M”
 14. 14. Petits espais de temps en els canvis de tasca a l’aula pera: Poder respirar tranquil.lament. Fer algun exercici de Kinesiologia: vuit mandrós o similar. Reconnectar amb la calma i la serenitat. Evitar la cridòria. Parlar relaxadament amb el del costat. Beure una mica d’aigua.Comunicar-nos amb un llenguatge generatiu i nodeficitari: transmetre la confiança als nostres alumnesque se’n sortiran. “Jo confio en tu”.Canviar el “no saps” “No pots” pel “ho estàs aprenent,demà sortirà millor” “ Estàs avançant”.
 15. 15. EL NOU DOCENT-TUTOR:Un entrenador? Reforça per Facilitador: no avançar. és la font de Desvetlla solucions: fa talents i que el grup habilitats. treballi millor Acompanya i orienta per Integra en la promoure la diferència. bona presa de Treball decisions. preventiu Mentor
 16. 16. L’AULA: PETITA COMUNITATD’APRENENTATGE (Pere Pujolàs) Grups interedats Agrupaments Heterogeneïtat: de reforç per grups que als alumnes Agrupaments combinen que necessiten alumnes amb atenció flexibles capacitats personalitzada. diverses Grups naturals
 17. 17. CANVIS NO TAN PETITSHORARIS I CALENDARI: ECOLOGIA I SOSTENIBILITAT! Horaris ecològics i Calendari equilibrat. sostenibles: trencar la Fer espais de descans dinàmica : una matèria , cada set setmanes una hora aproximadament Blocs temàtics per Calendaris ecològics i competències i sostenibles en relació a les multidocència famílies i el món laboral Jornada continuada sí però… últimes hores : optatibilitat: “activitats que em permeten fer destreses que domino.”
 18. 18. És important crear adhesió a les famílies LES FAMÍLIES : L’ ALIANÇA NECESSÀRIA envers l’escola i envers “Sols no podem” l’evolució educativa És important Hem de ser molt dels seus fills. aclarir què és conscients de quines de l’escola itasques deixem per casa què és de la 10 que no li són pròpies. família: Aprendre a fer s’ha de LES XARXES SOCIALS PODEN fer a l’escola. La família ha SER UN BON MITJÀ DE de donar COMUNICACIÓ I DE TROBADA suport al noi o ENTRE L’AULA I LES FAMÍLIES noia en el seu DELS NOIS I NOIES? Quan l’aprendre a fer treball diari i A través d’elles es poden donar s’ha de fer a casa els sobretot li ha a conèixer d’una manera molt rols es confonen i les de valorar. propera i cordial els projectes desigualtats A l’escola realitzats, com s’han treballat augmenten. Hi ha aprenem, a etc. Pot generar valor a la famílies que no poden casa repassem feina feta i comunicar-se de assumir aquesta tasca i estudiem. manera diferent. amb els seus fills.
 19. 19. LA COMUNITAT ESCOLAR: Una xarxa dinàmica i connectada Món econòmic i ocupacional Xarxa de serveis Administracions municipals superiors vinculats a l’escola escola Consells Claustre escolars i professorat ampes… Món cultural i del lleure
 20. 20. EL SENTIT DE LA DOCÈNCIA: UNA REFLEXIÓ INEL.LUDIBLE QUIN ROL QUIN VALOR AMB QUINES QUINS VOLEM JUGAR PER A QUÈ SER DONEM A LA COM VOLEM AMB QUI HEM EINES VOLEM DOCENTS EN L’EDUCACIÓ DOCENT AL TASCA FER-LA? DE COMPTAR? COMPTAR? VOLEM SER? I LA SOCIETAT SEGLE XXI? DOCENT? DEL SEGLE XXI. ... “Perquè malgrat la duresa actual, hi ha un fet que els docents tenim la possibilitat de viure i transcendeix totes les incomoditats i les insatisfaccions. És el moment únic , gairebé màgic, en el que “ens trobem”, ells i nosaltres”. (“Senzillesa” a l’Ara Mestres , Abril 2012)
 21. 21. Gràcies!
 • ngelsEscuer

  Nov. 22, 2012
 • nalart

  Nov. 22, 2012

Views

Total views

4,012

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2,477

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

2

×