Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
What to Upload to SlideShare
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Les aventures de la mar

Download to read offline

Descripció de diferents elements nàutics i de l'evolució de la navegació.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Les aventures de la mar

 1. 1. LES AVENTURES DE LA MAR ILENIA I PAOLA
 2. 2. PARTS D’UN VAIXELL  Què és la popa? I la proa?  Popa: És la part del darrera o posterior del vaixell.  Proa: És la part davantera del vaixell que amb forma de falca talla les aigües.
 3. 3. PARTS D’UN VAIXELL  De què parlem quan diem babord i estribord?  Estribord: És el nom que rep el costat o part dreta d'una embarcació.  Babord: és el nom que rep el costat o part esquerra d'una embarcació
 4. 4. PARTS D’UN VAIXELL  On està situada la cofa?  - La cofa és una plataforma formada per diverses taules disposades de proa a popa i unida per barrots transversals. Es col·loquen a la part alta dels pals i serveixen per assegurar els cables.
 5. 5. PARTS D’UN VAIXELL  De que s’encarrega el mariner?  -Fer guàrdia a la proa o el pont del vaixell en recerca d'obstacles o per localitzar ajudes a la navegació com ara boies i fars. Alerten els oficials de coberta quan veuen altres embarcacions, marques de navegació o perills.
 6. 6. PARTS D’UN VAIXELL  Per què serveix l’àncora?  Un àncora és un element molt pesat que es fixa a una cadena i que es llança a l'aigua des d'una embarcació perquè enterri en el fons i així el vaixell no es mogui. L’àncora, d'aquesta manera, permet que la nau romangui quieta més enllà dels corrents.
 7. 7. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Què és el diari de navegació?  És un llibre en el qual el capità d'un vaixell ha de fer constar qualsevol esdeveniment rellevant que ocorri a bord del vaixell durant la navegació. Ha de ser foliat i segellat, amb nota expressiva del nombre de fulls que conté, i signada per l'autoritat competent.
 8. 8. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Què és el quadern de bitàcola?  -El quadern de bitàcola en marina mercant és un document (llibreta, llibre...) en el que els pilots, a les seves respectives guàrdies, anoten l'estat de l'atmosfera, els vents que bufen, els rumbs que es fan, la força de les màquines.
 9. 9. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Què és l’astrolabi nàutic?  - Un astrolabi és un instrument de navegació, que mesurava l'altura del sol o de l'estrella polar, depenent si era de dia o de nit, i mitjançant una sèrie de càlculs els mariners podien deduir la latitud a la qual es trobaven.
 10. 10. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Què és el sextant?  -El sextant és un instrument de mesura que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un astre -tradicionalment el Sol- i l'horitzó.
 11. 11. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Amb quin aparell s’orienten actualment els vaixells?  - Actualment s’orienten pel sistema modern GPS (Global Position System), que els situa en qualsevol part d'una zona global i els ajuda a orientar-se.
 12. 12. ELEMENTS DE NAVEGACIÓ  Qué són els nusos? -A bord del vaixell no hi ha cordes ni cordills, sinó el que anomenem caps. Aquests serveixen per fer nusos mariners, els quals són bàsics per poder treballar en un vaixell. La premissa universal d'un nus és que ha de ser fàcil de fer i de desfer per poder treballar amb facilitat i agilitat a bord d'una embarcació.
 13. 13. L’EVOLUCIÓ DELS VAIXELLS  Vaixells de rem  El rem es el sistema de navegació més antic. S’utilitzen tant en les petites embarcacions com en les grans.
 14. 14. L’EVOLUCIÓ DELS VAIXELLS  Vaixells de vela  Els vaixells a rem no podien augmentar més de mida per transportar la seva artilleria, munició i servents d'aquests. De manera que els constructors navals van haver de dissenyar un vaixell que fos mogut per la força del vent sobre les veles.
 15. 15. L’EVOLUCIÓ DELS VAIXELLS  Vaixells de vapor Un vaixell de vapor és un vaixell propulsat per màquines de vapor (actualment en desús), o per turbines de vapor. Consta elementalment d'una caldera de vapor, d'una turbina o màquina de vapor i d'un condensador refrigerat per aigua.
 16. 16. L’EVOLUCIÓ DELS VAIXELLS  Vaixells de motor  Un vaixell de vapor, també anomenat de manera molt menys freqüent piròscaf, 1 és un vaixell propulsat per màquines de vapor, actualment en desús, o per turbines de vapor.
 17. 17. COMIAT  Esperem que  us hagi agradat.

Descripció de diferents elements nàutics i de l'evolució de la navegació.

Views

Total views

140

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

40

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×