Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
La Guerra Freda
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Prehistoria

Download to read offline

Els apunts per repassar

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Prehistoria

 1. 1. ART1.- Mobiliar o transportable:VENUS /BASTONS D’AUTORITAT2.- Inmobiliar o no transportable:PINTURES RUPESTRES(zona franco-cantàbrica)Paleos (vella) Litos (pedra)
 2. 2. LES PINTURES RUPESTRESLes primerespintures apareixenen coves de tot elmón.Pintaven escenes decaça, i els animalsque caçaven ipescaven.Gràcies a aquestespintures coneixemanimals que ja s’hanestingit, com per ex. elmamutART INMOBILIAR O NO TRANSPORTABLE
 3. 3. COM PINTAVEN??Primer feien un gravat a la roca, que després s’omplia de pintura.Les pintures es feien desubstàncies naturals, com araterra, plantes, de troncscremats… tot això es feia pols ies guardava en un os buit,tapat.Per fer la pintura afegien aaquesta pols de color sangd’animal o greix.Pintaven amb una brotxa defulles i branques, un coixí depell i molsa i/o amb els dits
 4. 4. Aquestes pintures les trobem a moltescoves però podem fixar-nos en:ALTAMIRA (Cantàbria) EspanyaLAS CAUS (Dordonya), FrançaEL CASTILLO (Cantàbria)Espanya
 5. 5. Què és una Venus?Cal tenir en compte l’època.És un ideal de bellesa femenina.ART MOBILIAR O TRANSPORTABLE
 6. 6. Venus de LausselVenus de Lespugue Venus de WillendorfEn la prehistòria, les venus tenen la vulva(per el tema del sexe) els pits (alletar) i el ventre (perdesenvolupar la vida) molt pronunciats, ja que sónun símbol de la fertilitat.
 7. 7. Neo (nova) Litos (pedra)Pedra nova, pedra talladaGrans pedresMenhirDolmenCromlech
 8. 8. Pedra allargada clavada a terrade forma perpendicular.Simbolitza l’enterramentd’una persona.90º
 9. 9. DolmenDues o més pedresperpendiculars iuna horitzontal.Simbolitza unatomba familiar.
 10. 10. CromlechÉs l’únic que no té sentit funerari, té sentit de culte al sol (DIVINITATS).Menhirs ajuntats per dalt amb pedres rectangulars.
 11. 11. CULTURA BALEAR O TALAIOTICATAULA NAVETA TALAIOTPedra perpendiculara terra amb unahoritzontal a sobre.Columna central d’unasala hipòstila.Construcció funerària. Téforma de casc de vaixellinvertit.La seva funció és de caràcterritual i/o funerari.És una torre devigilància odefensaIlles de Menorca i Mallorca
 12. 12. S’anomena així perquè en aquesta època es fan armes amb ferro.DESTRALS, PUNTES DE FLETXA, LLANCES I ESPASES.
 13. 13. Eren la població autòctonade la Península Ibèrica.Van tenir contacte ambaltres cultures a través delmediterrani.L’art és molt méselaborat, treballat, perles influències rebudesd’aquestes altrescultures.
 14. 14. CIUTATSEstaven emmurallades. Cases ambplanta rectangular, perquè els carrers escreuaven perpendicularment.
 15. 15. ESCULTURA Molt perfeccionadaDAMA DE ELCHERepresenta unadona de mitjanaedat, d’una altaposició social queper motius religiososo socials va serrepresentada enforma d’escultura.
 16. 16. És una escultura i a la vegada una urnafuneraria.Totes les figures escultòriques en formade damas portaven vestits i joies moltluxoses, i totes tenen una cavitat aldarrere per poder guardar les cendres deldifunt.DAMA DE BAZA
 17. 17. CERÀMICAAndalusa: Decorada amb cercles i línies.Del sud –est: (València) Decorada amb figures d’àligues, cavalls, cabres.De l’Ebre :Decorada amb animals i ocells molt geomètrics.
 18. 18. Van venir del nord d’europa.Arriben a Espanya al 753 a.C.Ocupen la meseta, Portugal i Galícia
 19. 19. CIUTATSESCULTURAPUNYALS, ESPASESORFEBRERIAEstaven sobre turonsi emmurallades“Toros de Guisando”Espasa anomenadafalcata“Berracos”Molt primitiva, animals en forma de toro, de porc…Eren divinitats protectores del ramat.
 • MaraAntoniaFrauReus

  Nov. 29, 2016

Els apunts per repassar

Views

Total views

41,503

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

37,777

Actions

Downloads

68

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×