Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
EDAT ANTIGA
Fet per:Paula.M,Lucia,Yasmin I Manuel.
INTRODUCCIÓ
L'edat Antiga va ser el període de la história
entre el naiximent de l'escriptura i la caiguda de
l'imperi rom...
Començament i final de l'etapaPiràmide d'Egipte   Stongenge(Regne Unit)

L'Edat Antiga va començar a l'any 3000aC i
...
CARACTERISTIQUES

D'aquesta etapa tenim molta informació sobre els
   humans i el seu món, a diferència de la
     ...
ÍBERS I CELTES

  A l'edat antiga la península ibèrica estava
habitada pels íbers i els celtes. Aquests es van
     ...
FENICIS, GRECS I
      CARTAGINESOS A partir de l'any 1.000 a.C. Comencen a arribar
altres grups com els fenicis...
ELS ROMANS

 Un altre estat molt important de l'edat Antiga va
ser l'estat romà. Habitaven a la península Itàlica i
  la ...
CONSTRUCCIONS ROMANES
 Teatre romà de Mèrida,a Extremadura
Aqüeducte de Segòvia,a Castella i Lleó.
     (Veure fo...
EL PARTHENON
Es troba a Grècia
Etapes:
Mesopotamia:(terra entre dos rius
És l'antiga denominacio de la
regió situada entre els dos rius
Eufrates i Tigris...
civilitzacions:sumèria, babilònica i assíria.
Mesopotamia sempre va ser desitjada pels
nómades degut a la seva bona posici...
L'ANTIC EGIPTE


L'antic egipte fou una civilització del Nord-est
d'Africa que es devenvolupà al voltant del curs
mitja. L...
HISTORIA DE MENORCA A
      L'EDAT ANTIGA
  Els grecs van donar el nom de ”Meloússa” i ”Kromioússa”
  A Menorca i...
BIBLIOGRAFIA

  Viquipèdia, el llibre de medi i altres llibres.
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Edat antiga: Els grecs
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

l'edat antiga

Download to read offline

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

l'edat antiga

 1. 1. EDAT ANTIGA Fet per:Paula.M,Lucia,Yasmin I Manuel.
 2. 2. INTRODUCCIÓ L'edat Antiga va ser el període de la história entre el naiximent de l'escriptura i la caiguda de l'imperi romà.
 3. 3. Començament i final de l'etapa Piràmide d'Egipte Stongenge(Regne Unit) L'Edat Antiga va començar a l'any 3000aC i va acabar al segle V(476dC). Va des de l'invenció i ús de l'escriptura fins la caiguda de l'imperi romà.
 4. 4. CARACTERISTIQUES D'aquesta etapa tenim molta informació sobre els humans i el seu món, a diferència de la prehistòria. Es comencen a formar els estats: un territori, una organització política, una organització social, una llengua,... També sorgeixen els primers alfabets i les primeres monedes. Alguns d'aquests grups humans van ser: l'estat egipci, els fenicis, els grecs, els cartaginesos,...
 5. 5. ÍBERS I CELTES A l'edat antiga la península ibèrica estava habitada pels íbers i els celtes. Aquests es van unir i van formar els celtíbers. Les principals activitats dels íbers eren l'agricultura i la ramaderia. Van ser bons escultors. Els celtes es van dedicar principalment a la ramaderia però també van cultivar cereals. Van ser bons en la metal.lúrgia ( fabricaven armes, eines,... de bronze i de ferro).
 6. 6. FENICIS, GRECS I CARTAGINESOS A partir de l'any 1.000 a.C. Comencen a arribar altres grups com els fenicis (de Fenícia); els grecs (de Grècia), i els cartaginesos (de Cartago). Eren comerciants.
 7. 7. ELS ROMANS Un altre estat molt important de l'edat Antiga va ser l'estat romà. Habitaven a la península Itàlica i la capital era Roma. Eren un poble guerrer i volien formar un gran imperi i van anar per tot la Mediterrània. Van arribar a la península Ibèrica al segle III a.C i van imposar la seva cultura, el seu idioma (llatí) i els seus costums. Van fundar moltes ciutats per tot el territori anomenat Hispània. Van construir teatres, circs, temples, aqüeductes,... Van costruir carreteres. Van desenvolupar el comerç. I van dur la seva religió.
 8. 8. CONSTRUCCIONS ROMANES Teatre romà de Mèrida,a Extremadura Aqüeducte de Segòvia,a Castella i Lleó. (Veure fotografies)
 9. 9. EL PARTHENON Es troba a Grècia
 10. 10. Etapes: Mesopotamia:(terra entre dos rius És l'antiga denominacio de la regió situada entre els dos rius Eufrates i Tigris. Estava dividida en 2 parts: Baixa Mesopotamia (Sud) i Alta Mesopotamia (Nord).El període més important és del 3.100 al 538 a.C. Durant el qual hi va haver 3
 11. 11. civilitzacions:sumèria, babilònica i assíria. Mesopotamia sempre va ser desitjada pels nómades degut a la seva bona posició geogràfica i per la seva riquesa agrícola.
 12. 12. L'ANTIC EGIPTE L'antic egipte fou una civilització del Nord-est d'Africa que es devenvolupà al voltant del curs mitja. L'imperi Romà, successor de la repúblic romana, va controlar el món mediterrani i bona part de l'Europa occidental a partir del segle I
 13. 13. HISTORIA DE MENORCA A L'EDAT ANTIGA  Els grecs van donar el nom de ”Meloússa” i ”Kromioússa” A Menorca i Mallorca,pero no se sap quin nom li correspon a cada una. Durant la segona guerra púnica va ser ocupada pels cartaginesos pero l'any 123 a.C va ser conquistada pels romans que van anomenar a Menorca ”Balear Petita” don deriva el seu nom. Quan els romans es van instal.lar a l'illa van crear tres ciutats: Magó(Maó),Ciutadella i Sa Nitja. Els romans van ser molts dels poblats Talaiòtis. Finalment quan l'imperi roma va finatza, Menorca va ser invaida pels vandals 424 d.C més tard també va ser invaida pels bintzantins a l'any 524 d.C fins l'invació islamica
 14. 14. BIBLIOGRAFIA  Viquipèdia, el llibre de medi i altres llibres.

Views

Total views

3,460

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

191

Actions

Downloads

13

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×